BioBoerma Flevoland header image 2

Biologische recepten

Op deze pagina vindt u een selectie van heerlijke recepten met biologische ingredienten. Deze biologische recepten zijn afkomstig van verschillende websites.

Veel kookplezier!

Biologische aardappel-avocadosalade (hoofdgerecht)

Ingrediënten:
4 grote biologische aardappelen, 1 avocado, 2 biologische tomaten, 1 bosje biologische lente uitjes, 1 zakje pijnboompitten, eetlepel mayonaise, scheutje appelazijn, spice route kruidenmix naar smaak.

Bereiding:
Schil de aardappelen en kook deze net aan gaar, rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan bruin. Snij de afgekoelde aardappelen in blokjes, snij de avocado open en haal het vruchtvlees er uit. Snij het vruchtvlees in blokjes, net zo groot als de aardappel. Snij de tomaten in stukjes en snij de lente uitjes in kleine ringen. Maak een dressing van de mayonaise, azijn en de kruidenmix. Mix alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.

Naar smulweb.nl

Biologische rode bieten met macaroni uit de oven (vegetarisch)

Ingrediënten:
300 g biologische bieten, 1 scheut olijfolie, 1 biologische ui fijngesnipperd, 1/2 tl kummel, peper en zout, 1 tl honing, 1 laurierblaadje, 1 el citroensap of 1 el azijn, handje rozijnen, 150 g macaroni, 1/2 dl room, blokjes feta of 1 blikje makreel of tonijn, bieslook vers geknipt, augurkjes in stukjes gesneden.

Bereiding:
Schil de rauwe bieten en snijd ze in (heel) kleine blokjes. Fruit de ui in de olie en voeg dan de bietjes toe. Schep het mengsel enkele minuten om. Voeg kruiden en zout toe. Laat met het deksel op de pan alles ongeveer 10 min. smoren. Schep af en toe om en voeg indien nodig iets water toe. Roer dan de rozijnen, citroensap of azijn en honing erdoor en laat nog ongeveer 5 minuten stoven. Kook ondertussen in een pan water met zout de macaroni gaar. Giet de macaroni af en meng er feta, of vis, met de room, bieslook, augurk en bietjes door. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en deze ruim een half uur in het midden van een voorverwarmde oven op 175 graden.

Naar smulweb.nl

Tofu-bitterballen met mostersaus (borrelhapje)

Ingrediënten:
1 blok tofu naturel (biologisch), 2 biologische worteltjes, 1 biologische ui, verse gemberwortel, 150 gr. bloem, 5 eetlepels sojasaus (kikkoman), 3 eetl. mosterd, 3 eetlepels citroensap, 2 eetl. appeldiksap (Covelt), fjin zeezout, olie om in te frituren, keukenpapier.

Ter voorbereiding: de frituurolie verhitten tot 170C., tofu fijnhakken, worteltjes schoonmaken, wassen en raspen. Ui pellen en snipperen en de gember schillen en raspen.

Bereiding:
In kom de tofu, wortel, ui, gember, bloem en sojasaus tot een samenhangende massa kneden. Massa tot 15 balletjes kneden en in gedeelten in 4 tot 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. In kommetje mosterd, citroensap en appeldiksap tot sausje kloppen. Op smaak brengen met zeezout. Tofu-bitterballen warm of koud serveren met mosterdsaus.

Naar smulweb.nl

Kleurige wortelstamppot (hoofdgerecht)

Ingrediënten:
4 grote biologische aardappelen, 2 grote biologische winterpenen, 4 gedroogde tomaatjes, 2 flinke biologische uien, 1 potje biologische doperwtjes, flinke eetlepel mosterd, half bakje verse roomkaas.

Bereiding:
Schil de aardappelen, snij de gedroogde tomaatjes in kleine stukjes, maak de winterpenen schoon en snij deze in plakjes. Snij de plakjes twee keer in de lengte door. Snipper de ui, kook de aardappelen en de penen in 20 minuten gaar. Voeg vlak voor het eind de gedroogde tomaatjes toe. Roerbak intussen de gesnipperde uien tot deze bruin beginnen te kleuren. Pureer de aardappelen met de penen. Maak het smeuig met de roomkaas en voeg daarna de mosterd toe. Voeg de gebakken uien en de doperwtjes toe. Meng alles goed door elkaar en warm het nog heel even op.

Naar smulweb.nl

Nieuws: BioBoerma